Verbinding

Wat willen we het allerliefst in ons leven? Wat maakt ons gelukkig? Wat zorgt ervoor dat we weer opstaan na tegenslagen?

Als je kijkt naar wat mensen echt willen is dat vaak verbondenheid. Liefde geven en ontvangen is verbinding. Geluksmomenten ervaren is verbinding. Verbinding is supercontact met jezelf, jezelf zijn en de dingen doen die jij belangrijk vindt en jou een goed gevoel bezorgen. Dit kan jouw baan zijn, een studie, je relatie of huwelijk maar ook je hobby waarin je volledig het besef van tijd verliest.

Verbondenheid is ook op een magische manier flow ervaren. Jezelf in een situatie bevinden waarin alles moeiteloos lijkt te gaan en mooie dingen/ ontmoetingen uit onverwachte hoek komen. Je krachtig en prachtig voelen.

Om dit stadium te bereiken is het belangrijk om je verbonden te voelen met je Zelf. Om dicht bij jezelf te blijven. Je verbinden met je gevoelens, dromen, wensen en wat je belangrijk vindt in het leven. Datgene wat jouw hart verwarmt. Datgene dat jou laat stralen alleen al door de gedachte hieraan.

Soms is het nodig om hiervoor eerst een paar stappen naar binnen te doen. Om een innerlijk avontuur aan te gaan. En laat dat nou vaak net het moeilijkste zijn.  Het vergt moed en kracht om naar binnen te keren en alles te doorvoelen en alles te verwelkomen zoals het zich aandient. Zonder oordeel. Zonder te zoeken naar een oplossing. Enkel observeren en aanschouwen wat zich ontvouwt.

Denk bijvoorbeeld aan het verdriet dat komt kijken bij het verbreken van een relatie; de fysieke, mentale en hartenpijn.  Je niet kwetsbaar durven opstellen bij een sollicitatiegesprek om meer begrip te krijgen voor je beperking of thuissituatie. Of het gebrek aan vertrouwen in een goede afloop van je studie en dit met niemand durven delen. Maar ook het opmerken van oude -vaak negatieve- gedachtepatronen die ons niet langer dienen. Onze eerste neiging is om dit soort gevoelens of gedachten weg te wuiven of afleiding te zoeken in een hobby, op social media of ons met andere dingen bezig te houden. Alleen maar om niets te hoeven voelen.

Wees echter als een gastvrouw of gastheer die deze ‘gasten’ verwelkomt en ze beter wil leren kennen. Wees dankbaar voor de lessen die ze met zich mee dragen. Wie weet loop je wel hele waardevolle lessen mis als je ze niet de kans geeft om zich aan je voor te stellen.
Zodra we deze gasten niet langer als indringers zien, maar ons meer als waardige gastvrouw of gastheer opstellen, zullen we ze niet langer als last maar eerder als gunst gaan zien. Wellicht zelfs leren te waarderen. Misschien.

De meest wijze les die ik de afgelopen tijd toch wel heb geleerd is dat de dingen waar wij tegen aan lopen in ons leven en die ons bezighouden een belangrijke functie hebben. Het vervelende gevoel, de pijn en stress wijzen ons vaak op weerstand. Weerstand in onszelf tegen verbondenheid. De verbinding met onszelf is zwak of nauwelijks aanwezig, waardoor we ons niet of moeilijk verbonden kunnen voelen met een ander. Om liefde te kunnen voelen voor een ander, moet je eerst liefde kunnen voelen voor jezelf. Om geduld te hebben met een ander, dien je eerst geduldig te zijn met jezelf. En zo geldt dat voor alle andere cadeautjes die je anderen kunt geven. Je kunt het enkel en alleen aan een ander schenken omdat het al in jouw kern aanwezig is. Waarom zou je het dan jezelf niet willen geven?

Gun jezelf meer van dit soort cadeautjes en je zult merken dat je je meer verbonden zult voelen met je Zelf. Want dat is uiteindelijk de mooiste verbinding die er bestaat. Vol licht en liefde.

Ik gun het je in ieder geval.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s